top of page
IdasFoto-33.jpg

MENNESKERS HISTORIER

..foreviget med bilder og test i bloggform

Maria og Per // Høstbryllup på nydelige jæren


Maria og Per er begge i fra Nærbø. Etter kontakt via sosiale medier traff de hverandre ved at Per tilbydde henne skyss hjem fra byen.. og siden dette ble han hennes faste sjåfør. Når de skulle feire 6 års jubileum som kjærester hadde de bestemt seg for å legge feiringen til Stavanger. Da de ankom hotellet dro Per frem en liten eske og gikk ned på kne. Maria husket nesten ingenting av det han sa, men hun husker godt at hun selvfølgelig svarte ja og at det var den fineste ringen hun noen gang hadde sett! (..og jeg må si meg enig)


På bryllupsdagen møtte jeg Maria og forloverne hjemme hos forloveren i en skikkelig "hotellsuite", som gav oss masse naturlig lys - ble bildene altså så fine.


To frisører sørget for at forloverne også ble sminket og frisert uten å lage unødig stress på dagen.

  • Hva gjorde at dere valgte å gifte dere på jæren?

Som nevnt er vi begge to stolte jærbuer. Vi har vokst opp i alt det fine jæren har å by på og var aldri i tvil om at vi ønsket et bryllup inspirert av det. Utfordringen var nok heller å finne et lokale som fanget den følelsen vi ville ha og ønsket at det skulle være et låvebryllup fylt av lys og koselig atmosfære. Løå på Lea hadde den perfekte balansen av landet og låve uten at det gikk på bekostning av estetikk og utseendet på lokalet. Den gamle kirken på nærbø har jo også vokst opp med og det ble veldig naturlig å ha vielsen der.

Så møtte jeg gutta hjemme hos broderen hans. Der ble det mye "lått og løye" under forberedelsesbildene. Kjekt når gutta også prioriterer dette, det ser bare så fint ut i albumet.

Vipps så var det tid for vielse i Nærbø gamle kyrkje...

..hvor pappa fulgte Maria ned altersgangen. Tips: La brudepiker og forlovere gå ned hele altersgangen, slik at du som brud får tid til å skinne helt alene. Dessuten slipper gjestene å velge mellom hvem de skal vie sin oppmerksomhet til, og jeg som fotograf får god tid til å fotografere begge deler.

Til hovedbildene dro vi rett og slett til Køhler paviljongen på jæren. Brudeparet hadde nemlig booket denne i forkant da det var meldt særdeles dårlig vær i forkant av bryllupsdagen. Se så fint det var både ute og inne da:

Sjekk slepet på denne fantastiske kjolen som Rebekka Sletteboe har sydd.

Jeg likte at vi fikk skapt et variert bildegalleri med bilder både utendørs og innendørs.

Videre bar det til fest på Løå på Lea, hvor jeg lover at det var god stemning og høy partyfaktor.


  • Hvordan så dere for dere at bryllupsdagen skulle være?

Jeg har drømt om denne dagen lenge og hadde et veldig klart bilde av estetikk, farger, bord og pynt. Det jeg derimot ikke hadde tenkt særlig mye over var forventningene knyttet til følelsene som kommer på en slik dag. Vi hadde lagt opp til tett program og jeg er en person som liker å ha en plan og et satt program. Men jeg hadde ikke planlagt den bølgen av følelser som kom. Været som var meldt en uke før var jo også helt forferdelig med masse regn og vind. Så til vår store frustrasjon tok det opp litt av følelsen den siste uken før helt til vi så at det kom til å snu. Å det gjorde det! Vi fikk jo en hel dag med sol, 13 grader og nesten ingenting vind. Dagen gikk heldigvis over all forventning, og vi sitter begge to igjen med følelsen av en magisk dag. Vi er og veldig glad for at er over og vi nå bare kan nyte hverdagen som gift

  • Hvorfor valgte dere Idas Foto som bryllupsfotograf?

En ting vi var veldig klar på var at vi ønsket var å investere i en god fotograf. Er det en dag vi ønsker å forevige i bilder så er det denne. Jeg har alltid ønsket et høstbryllup og nummer en prioritet for meg var å finne en fotograf som klarte å fange det varme uttrykket høsten gir, men som også fanget følelsene som skjer «in the moment». Jeg fant Idas foto på Instagram og ble veldig fanget av det nydelige fargespillet på profilen hennes og måten hun fotograferte på. Ingenting føltes oppstilt, og alt såg så naturlig ut. I tillegg hadde hun en superkjekk pakke med både heldagsfotografering, forlovelsesfotografering og album. Etter en samtale høsten 2021 var jeg solgt - og vi har ikke angret et eneste sekund siden

Comentarios


bottom of page